• Om Energy Opticon

  UNIK KNOW-HOW FÖR EKONOMISK OPTIMERING I ENERGIFÖRETAG

Om Energy Opticon

Energy Opticon erbjuder programvaran Energy Optima 3, för energiföretag, industrier och leverantörer av vätgassystem. Detta unika system med bland annat last- och prisprognoser, samt kort- och långtids optimeringsberäkningar, är ett mycket kraftfullt verktyg för att ge en gemensam grund för planering av energiproduktion och energihandel.


Vi är ett stabilt och vinstgivande företag som är 100 % ägt av ledningen och vi har erfarenhet inom branschen sedan 1989. Vår långa erfarenhet, know-how och samverkan med våra kunder är det som utmärker företaget. Vår personal bemödar sig alltid om ett vänligt, positivt och kompetent bemötande av våra kunder.

Energy Opticon och Energy Optima 3 är vitt representerade genom våra partners och våra flertaliga kunder, över 50 energibolag och industrier i Europa och Asien. Vi har stora, internationella partners inom automation, elhandel och big data. 

Lite kronologi

 • 1989  -  Energy Opticon grundades
 • 1992  -  Programvaran Energy Optima kom ut på marknaden
 • 2000  -  Programvaran ändrades i design och teknik och Energy Optima 2000 lanserades
 • 2002 - Kunder i ett flertal länder i Europa, som t.ex. Tyskland, Finland och Danmark
 • 2010 - Kunder även i Frankrike och Schweiz
 • 2013 - Programvaran ändrades i design och teknik och Energy Optima 3 lanserades
 • 2018 - Modulen  Smart Optima Heat Network, för optimering av framtempen i fjärrvärmenätet,  intro-ducerades på marknades som en del av Energy Optima 3

 

Kvalitetspolicy

Energy Opticon erbjuder IT-lösningar för energibolag, industrier och leverantörer av vätgassystem och tillhandahåller programvara, tjänster och konsultarbete för ekonomisk optimering av energi- och vätgassystem, last- och prisprognoser, stöd för energihandel och optimering av driften av fjärrvärmenät.

Energy Opticons mål är att våra produkter och tjänster kommer att bidra med följande för våra kunder:

 • att vara en know-how elevator för energibolagens personal för att minska kostnader och utsläpp,
 • att leverera det mest effektiva, säkra och pålitliga optimeringssystemet.

Kvalitet för Energy Opticon är när kunden har bekräftat dessa punkter under sin kontakt med oss, och utöver detta är vi certifierade enligt ISO 9001:2015.
För att uppnå dessa mål arbetar Energy Opticon kontinuerligt med förbättringar och följer noga utvecklingen på energimarknaden och miljörelaterade lagar. Detta inkluderar både de lagar och förordningar som är relevanta för Energy Opticon, våra kunders verksamhet och andra intressenters behov, såväl teknisk utveckling, IT-säkerhet och branschbehov. 

 

UN SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS

Vi följer FN:s mål för hållbar utveckling för energisektorn, speciellt de följande: